В празничен дух и приятелска атмосфера премина отбелязването на 25 години от създаването на Националния съюз на земеделските кооперации в България.
„Ние сме една от малкото национални браншови организации, които сме устояли времето. Въпреки, че сме само на 25 години нашите традиции и принципи са изковани във времето на тежките години между двете световни войни. Едва ли има друга организация в страната простряла толкова дълбоки корени в съзнанието и бита на българина“- отбеляза председателят на НСЗКБ Явор Гечев, пред членовете и гостите на юбилейното Общо събрание.
Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до НСЗКБ. „Приемете искрените ми поздрави по случай 25-тата годишнина от учредяването на вашата организация. Днес кооперативното движение е възможност, малките и средни производители да запазят поминъка си , защото кооперациите са не само икономически феномен, а и структури със социален заряд и ангажираност.“ , подчертава държавния глава в писмото до НСЗКБ.
Министърът на земеделието Румен Порожанов, лично поздрави членовете на общото събрание. По думите му добрата комуникация между ръководство на НСЗКБ и министерството, е помогнало да се реагира бързо и адекватно, и да се подготвят законови корекции базирани на добра експертиза, по много от темите касаещи сектор земеделие. Като пример министърът припомни реакцията на организацията по проекто-промените в закона за горивата.